POBIERZ DZIENNICZEK ŻYWIENIOWY


Na pierwszej konsultacji analizujemy jadłospis pacjenta na podstawie jego dzienniczka żywieniowego.

Jest to dla nas niezwykle cenna informacja, gdyż na tej podstawie możemy: 
- poznać nawyki żywieniowe pacjenta, lubiane produkty czy preferowane połączenia smaków
- podejście do spożywanych pokarmów, a dokładniej to, czy nasz pacjent należy do osób, które chaotycznie pochłaniają różnego rodzaju produkty w nieokreślonych godzinach, czy raczej są to planowane posiłki jedzone w określonym czasie. Na tej podstawie łatwiej też dobrać dietetykowi ilość posiłków i określić ich godziny w nowo przygotowywanym planie żywieniowym.
Kolejnym etapem który zostaje zrealizowany przed zaplanowaniem szczegółowego jadłospisu i jego założeń jest dokładna analiza dotychczasowej diety pacjenta za pomocą specjalistycznego programu. Szczegółowy raport pacjent otrzymuje z pełnym opisem w nowym planie żywieniowym.