porcja 230 kcal

Składniki:

Jaja 50 g - 1 sztuka
Filet z kurczaka 100 g - porcja
Groszek zielony konserwowy 15 g - 1 łyżka
Liść laurowy 1 g - 1 sztuka
Marchew 50 g - 1 sztuka
Seler korzeniowy 30 g - kawałek
Ziele angielskie 1 g - ziarenko
Żelatyna 10 g - 1 pełna łyżeczka
Sok z cytryny 6 g - łyżka

Sposób przygotowania
Jajka ugotować. Warzywa obrać i razem z mięsem włożyć do garnka. Zalać dwoma szklankami wody i gotować około 30 minut. Wywar ostudzić i przecedzić. Mięso pokroić w plasterki, marchewkę w kostkę. Żelatynę rozpuścić w 1 niepełnej szklance gorącego wywaru i przestudzić. Mięso, jajko, groszek i marchewkę umieścić w małej miseczce, zalać żelatyną i odstawić do stężenia. Gotową galaretę polać sokiem z cytryny.