Składniki:

1 kg twarogu sernikowego
2 łyżki żelatyny
erytrol
wanilia lub aromat waniliowy 
400g malin świeżych lub mrożonych
galaretka malinowa bez cukru 

Składniki na masę serową: ser, wanilię, erytrol wymieszać, żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Do wody z żelatyną dodawać stopniowo masę serową, mieszając. Następnie dodać żelatynę do masy i połączyć. Przelać do wyłożonej papierem formy i schłodzić ok. 1h w lodówce.
Maliny podgrzać w garnku, widelcem lub blenderem ugnieść na masę. Po zagotowaniu zdjąć z ognia i wsypać galaretkę. Wymieszać. Odstawić do ostygnięcia. Na masę serową nałożyć wystydzony mus, schłodzić kilka godzin w lodóce aż do momentu, aż warstwy się zsiądą. 

Opcjonalnie można użyć biszkoptów, herbatników lub masy owsianej z bakaliami na spód ciasta.