Biszkopt:

- 4 jaja

- 150g mąki jasnej, np. orkiszowej

- pół łyżeczki proszku do pieczenia

- 150g erytrolu

- 100g szpinaku mrożonego

Szpinak rozmrozić na sitku i odcisnąć wodę. Zblendować. Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywną pianę. Żółtka zmiksować z erytrolem, dodać szpinak i wymieszać. Dodać przesianą przez sitko mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać ubite białka i wymieszać łopatką. Piec 20 minut w 180 stopniach. 


Masa serowa:

- 700g serka homogenizowanego waniliowego

- 2 łyżki żelatyny lub 1 opakowanie galaretki bez cukru

- 150g wody 

W gorącej wodzie rozpuścić żelatynę lub galaretkę, pozostawić do ostudzenia.  Wymieszać z serkami i przełożyć na wystudzony biszkopt. Przełożyć do lodówki do stężenia. 

Masa arbuzowa:

- 1000g miąższu z arbuza

- 2 opakowania galaretki truskawkowej (najlepiej bez cukru)

Miąższ zblendować oddzielając w miarę możliwości pestki. Przełożyć do rondelka i podgrzewać do zagotowania. Zdjąć z ognia i rozpuścić w nim galaretki. W razie potrzeby dosłodzić erytrolem. Masę pozostawić do ostygnięcia i wyłożyć na warstwę waniliową. Przełożyć do lodówki do stężenia.