02 gru 2021
Jesienne przepisy - herbata latte z korzenną nutą
oryginalny smak na jesienne wieczory
Składniki:
- 150g (1/2 kubka) wrzątku
- 1,5g (1/2 laski) cynamonu
- 2g (1/2 łyżeczki) ziarenek kardamonu
- 1g (4 sztuki) goździków
- 1g (ok 1cm) świeżego imbiru
- 100g (1/3 kubka) mleka
- 1g (1 łyżeczka) ulubionej sypanej herbaty czarnej
- erytrol (do smaku)
W garnuszku zagotować wodę dodając przyprawy. Przykryć i gotować około 10 minut na małym ogniu.
Dodać mleko, erytrol i zagotować. Dodać sypaną herbatę i około 3 minuty zaparzać. Odcedzić napar.
Jeśli posiadamy ekspress do kawy, można mleko spienić, zaparzyć herbatę z przyprawami a następnie dodać mleczną piankę.
Dodaj swój komentarz