Składniki:

  • 1 grahamka
  • 120-170g mięsa mielonego z indyka
  • 1 jajo
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 łyżka otrębów owsianych lub siemienia lnianego
  • plaster żółtego sera
  • kilka plastrów pomidora
  • kilka plastrów ogórka kiszonego
  • kilka liści sałaty/rukoli
  • łyżeczka ketchupu
  • łyżeczka musztardy
  • przyprawy

Mięso wymieszać z jajkiem i otrębami/lnem oraz przyprawami (sól, pieprz, ulubione przyprawy). Uformować kotleta i smażyć na patelni z oliwą z obu stron. Bułkę przekroić na pół, położyć ser i zapiec chwilę w piekarniku do roztopienia. Spód bułki posmarować musztardą, położyć sałatę, warzywa, mięso, dalej pozostałe dodatki i ketchup, przykryć drugą połówką bułki.