Krewetki w sosie śmietanowym ze szpinakiem i suszonymi pomidorami na makaronie ryżowym
Szybki przepis na oryginalny lunch
Skorupiaki, krewetka, surowa 100g porcja
Makaron ryżowy, surowy 50g porcja
Śmietana 18% 30g 3 łyżki
Oliwa z oliwek 10g 2 łyżeczki
Pomidory, suszone 9g 3 łyżeczki
Cebula czerwona 50g mała sztuka
Szpinak baby 30g garść
Krewetki oczyścić. Na patelni rozgrzać oliwę, lub jeśli używamy suszonych pomidorów w zalewie wrzucić pokrojone pomidory z oleju. Dodać cebulkę i podsmażyć. Następnie dodać krewetki i dusić aż do ich zarumienienia. Dodać śmietanę i zredukować aż powstanie sos. Na końcu dodać liście szpinaku i chwilę podgrzewać aż zmiękną. Podawać z makaronem przygotowanym według instrukcji na opakowaniu.
Wartośc kaloryczna: 471 kcal
Białko 27 g (23%)
Węglowodany 51 g (44%)
Tłuszcze ogółem 17 g (33%)
Tłuszcze ogółem 17 g (33%)
Dodaj swój komentarz