Skorupiaki, krewetka, surowa 100g porcja

Makaron ryżowy, surowy 50g porcja

Śmietana 18% 30g 3 łyżki

Oliwa z oliwek 10g 2 łyżeczki

Pomidory, suszone 9g 3 łyżeczki

Cebula czerwona 50g mała sztuka

Szpinak baby 30g garść

 

Krewetki oczyścić. Na patelni rozgrzać oliwę, lub jeśli używamy suszonych pomidorów w zalewie wrzucić pokrojone pomidory z oleju. Dodać cebulkę i podsmażyć. Następnie dodać krewetki i dusić aż do ich zarumienienia. Dodać śmietanę i zredukować aż powstanie sos. Na końcu dodać liście szpinaku i chwilę podgrzewać aż zmiękną. Podawać z makaronem przygotowanym według instrukcji na opakowaniu.

 

Wartośc kaloryczna: 471 kcal

Białko 27 g (23%)

Węglowodany 51 g (44%)

Tłuszcze ogółem 17 g (33%)

Tłuszcze ogółem 17 g (33%)